Fråga Chetawan
Ring 040-644 41 99
Kategorier
Boka tid

 
Om Thaimassage


Den som skall erhålla massage byter till löst sittande, bekväma kläder och ligger på en matta eller madrass på hårt underlag. Massören använder händer och underarmar för att applicera bestämt rytmiskt tryck på de flesta kroppsdelar hos mottagaren. I stort sett följer massagen Sen-linjerna på kroppen, delvis desamma som de kinesiska Meridianerna och de indiska nadis. Vid vissa rörelser använder massören ben och fötter för att fixera mottagarens kropp, och för andra rörelser fixeras kroppen med händerna, och massagen utförs med fötterna. En komplett session varar minst två timmar och alla kroppsdelar pressas och sträcks rytmiskt; detta kan inkludera att man drar i fingrar, tår, öron etc., får knogarna att knäppa, går på mottagarens rygg, böjer dess rygg etc.., enligt ett standardiserat mönster.

 

Enligt teorin bakom thailändsk massage bibehåller den mänskliga kroppen sin hälsa när dess energi är i balans med energin i universum. Varje obalans i flödet resulterar i sjukdom. Arbetar man med energinoderna avlägsnas blockering och obalans i energikanalerna. När energin kan flöda och är i balans återfår du din känsla av välbefinnande. Du mår bra, känner dig energisk, avstressad och utan smärtor och stelhet.

Traditionell thaimassage kan appliceras grunt för avslappning men kan också appliceras djupare för att nå en terapeutisk effekt. Eftersom den stimulerar flödet av blod och lymfa - vätskorna i vävnaderna - avlägsnar den blockering av energiflödet och stagnation, när trycket utövas på energipunkter och kanaler. Kombinationer av tryckning och utsträckning förstärker energiflödet och bibehåller hälsa och ungdomlighet. Man blir befriad från stelhet, flexibiliteten ökas och kronisk smärta försvagas, energinivåerna balanseras vilket ger en känslomässig förbättring.

Musklerna får skelettet att röra på sig genom kontraktion och avslappning. Känslomässig spänning kan få en muskel att spänna sig, dra sig samman och bli kortare, vilket orsakar stelhet, värk och smärtor. Spänningar skapar också en obalans av krafterna som påverkar ryggraden, vilket ger upphov till ryggsmärtor, smärtor i nacke och huvudvärk, vilket påskyndar åldrandet. Massage och sträckningar enligt traditionell thaimassage får nervsystemet att utsöndra endorfiner, som kan avhjälpa smärta och ge en märkbar känsla av hälsa och välbefinnande.

Idealiskt tar en helkroppsmassage två till tre timmar att fullborda. Denna tid räcker för att arbeta genom hela kroppen och ändå bibehålla koncentrationen. Om mindre tid är tillgänglig kan man koncentrera sig på delar av kroppen och bör ej försöka hinna att behandla hela kroppen i ett alltför snabbt tempo. En god massör väljer de tekniker och den serie av rörelser som passar klienten. Där är inga absoluta regler i traditionell thaimassage, vilket hade begränsat möjligheten att anpassa behandlingen till både massör och klient.

 

Chetawan Thai Medical Massage
WatPo TTM Center Malmö

Tel. 040-644 41 99
Slottsstadens Thai Massagesalong,
Lorensborgsgatan 5 nb (mot gatan),
217 61 Malmö, Sweden
E-post : chetawan.thaimassage@gmail.com

 
eXTReMe Tracker

l Startsida l Villkor l Kontakta oss l