Fråga Chetawan
Ring 040-644 41 99
Kategorier
Boka tid

 
Om WatPo


Wat Pho (också känt som Wat Phra Chetuphon) eller The Temple of the Reclining Buddha är ett Buddhisttempel i Phra Nakhon - området i Bangkok, Thailand, beläget i Rattanakosin-distriktet, nära Grand Palace. Hela dess officiella namn är Wat Phra Chetuphon Vimolmangklararm Rajwaramahaviharn. Templet är också känt som födelseplatsen för den traditionella thaimassagen.

Innan templet grundades var platsen ett centrum för undervisning i traditionell thaimedicin, och statyer skapades som visade traditionella yogaställningar.

Under Rama III:s restauration placerades skyltar med medicinska texter omkring templet. Templet skapades som en restauration av ett tidigare tempel på samma plats, Wat Phodharam, som började byggas 1788. Templet restaurerades och utvidgades under Kung Rama III:s regering och restaurerades åter 1982. En skola i traditionell medicin och massage startades 1962.


Skola för traditionell thailändsk medicinsk vetenskap och kroppsmassage.

Den traditionella medicinska vetenskapen återfinnes överallt inom det thailändska samhället, med kurer från örter och andra ingredienser. På den gamla tiden fanns där två sorters läkare, en kunglig och en lokal doktor. Vid början av Rattanakosin-perioden utnämnde Kung Rama III en kunglig doktor, Phraya Bamroer Rajaphat, som läkarnas chef och han hade som uppdrag att skriva medicinska texter på skiffertavlor och sätta upp dem på pelarna på klostren runt Pra Maha Chedis och i paviljonger eller Sala Rai.

1856 gav Kung Rama V sina kungliga doktorern i uppdrag att översätta den stora samlingen av medicinska texter på Pali-Sanskrit till en thailändsk version; boken katalogiserades som Lärobok i Medicinsk Vetenskap (Kunglig Utgåva); och en annan om kroppsmassage, känd som Massagehandbok - Kunglig Utgåva. Den 30 maj 1962, sattes en kommitté av erfarna medicinska läkare godkända av Hälsoministeriet att grunda Wat Phra Chetuphon, Thailändsk skola i Traditionell Medicinsk Vetenskap (Wat Pho) enbart för traditionell thailändsk medicinsk vetenskap och kroppsmassage. Denna skola är belägen vid 2 Sala Rai i öster. Där finns två sorters traditionell thailändsk massagevetenskap; en följer "förvridna eremitställningar" (contorted hermit postures); en annan är örtmassage.

 

Chetawan Thai Medical Massage
WatPo TTM Center Malmö

Tel. 040-644 41 99
Slottsstadens Thai Massagesalong,
Lorensborgsgatan 5 nb (mot gatan),
217 61 Malmö, Sweden
E-post : chetawan.thaimassage@gmail.com

 
eXTReMe Tracker

l Startsida l Villkor l Kontakta oss l